Circulaire ProefTuin van West

Samen komen wij verder! Daarom werken ondernemers in Tuinen van West via de vereniging aan diverse innovatieve en duurzame projecten in het gebied. Voor de ondernemersvereniging en de gemeente heeft Cilian Terwindt -gelieerd aan Stichting Urgenda- vijf kansrijke thema’s met daaronder vele projecten voor de Tuinen in kaart gebracht. Het verslag is enthousiast ontvangen door ondernemers, het stadsdeel en de wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam.

 

Met slinkende grondstofvoorraden en een veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen en samenwerken en een goed leven hebben!

 

In Tuinen van West zijn veel ondernemers al zelf begonnen. De ondernemersvereniging wil de ondernemers met elkaar in verbinding brengen en samenwerkingen tot stand brengen waar iedereen facultatief aan mee kan doen. Zo zetten we dit groene gebied op de kaart en bieden tegenwicht in de oprukkende stad met onze ProefTuin: vruchtbare bodem waar bewoners hun geest en lichaam kunnen laven, door te sporten, te recreëren, van de natuur te genieten en gezond te eten aan de hand van vijf thema’s.

 

De initiatieven van Circulaire ProefTuin van West richten zich op de volgende vijf thema’s:

 

  1. Tuinen van West energieneutraal 
  2. zelfbeheer van het groen in het hele gebied 
  3. lokaal houden van alle groene grondstoffen 
  4. waardevol water en algen 
  5. de lokale voedselketen 

 

Contactgegevens Cilian:

Cilian Terwindt namens de ondernemersvereniging: 06-51141173 

cilian.terwindt@outlook.com