Tuinen van West

 

Na bijna een eeuw discussie over de bestemming en invulling van de vier groene  polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmermeer, Halfweg en de N200, werd in 2007 een bestuurlijke knoop doorgehakt. De vier polders werden opgenomen in de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam en zijn sindsdien door Stadsdeel Nieuw-west verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel recreatiegebied: Tuinen van West.

 

 

Tuinen van West is een combinatie van oude en nieuwe landschappen, van romantiek en rafelrandjes, van kunst/cultuur, (stads)landbouw en gezonde producten, horeca, natuur en sport/recreatie. Een uniek gebied, waar je als bezoeker kunt fietsen, wandelen, eten/drinken, plukken en genieten, kijken en bewonderen. Ondernemersvereniging Tuinen van West organiseert - in samenwerking met allerlei organisaties binnen en buiten het gebied - regelmatig activiteiten en evenementen.

 

Nog steeds zijn de vier afzonderlijke polders - nu dus samen Tuinen van West - goed zichtbaar en herkenbaar. Bovendien heeft elk van de polders zo z'n eigen 'programma' voor de bezoeker:

 

In de Lutkemeerpolder

gaat het vooral om de prachtige lijnen in het polderlandschap, oude boerderijen en de mooie vergezichten.

In de Osdorper Binnenpolder Noord

is véél te doen: kunst, sport, cultuur, proeven, oogsten, tuinieren.

In de Osdorperbovenpolder

langs de lange, landelijke Osdorperweg, vind je veel mooie boerderijen, kwekerijen, hoveniersbedrijven, ondernemers en woonhuizen.

En in de Osdoperbinnenpolder Zuid

draait het vooral om mooie stilteplekjes en natuur.

 

ONTDEK DE POLDERS ZELF!

door te klikken op de kaart, of beter nog door rond te komen fietsen of wandelen.