.
De Herkomst
De Herkomst
Lutkemeerweg 21,
1067TJ Amsterdam

... circulaire varkens

Het varken werd in tijden van overvloed ‘gevoerd’, voor de toekomst. Wanneer de voorraden minder werden, richting de winter, werd er geslacht.


Varkens houden op het platteland én in de stad. Elke buurt had een varken dat met overgebleven producten werd gevoerd. Met deze cyclus in het achterhoofd een prachtige aanleiding om samen in de Tuinen van West in Amsterdam - Osdorp zo de lokale economie te spekken. Een circulaire economie.

Bij De Herkomst halen we deze lokale restproducten op van een bierbrouwerij, oud brood van de bakker, wei van de kaasmaker, groente van de teler en onverkocht groente en fruit van de supermarkt. Ook restwaarde is van waarde.

Lekker en gezond voor de varkens én goed voor het milieu. Zo dragen wij ons steentje bij en dan weet je wat je eet. Kom kijken bij één van onze events of meld je aan als hulpboer en ben van dichtbij betrokken bij de Herkomst. 

Er is van alles te beleven in dit gebied, dus ontdek het zelf en ga langs bij niet alleen de Herkomst, maar ook alle andere ondernemers in dit prachtige gebied.

info@deherkomst.nl