Tuinen van West in Vuur & Vlam 23:30

Het feest gaat wel door, maar alleen met een sfeervol brandend kunstwerk, dus geen vuurwerk en met een aangepast programma. Doe wel goede schoenen of laarzen aan, want het veld is door de regen drassig geworden.

De gemeente Amsterdam heeft een aantal plaatsen aangewezen waar mensen op oudjaarsavond bij elkaar kunnen komen om de jaarwisseling te vieren. Eén van die locaties is evenemententerrein de Polderheuvel in Tuinen van West.

In de traditie van de Dogtroep en Burning Man wordt het een theatrale viering met vuur en fanfare. Er is een brandend houten kunstwerk en er is wordt vuurwerk afgestoken, vooral op ooghoogte, draaiend en spuitend. Rekening houdend met de natuurlijke omgeving en alle huisdieren in de buurt, is er gekozen voor relatief laag vuurwerk zónder harde knallen.

Het is een feest voor iedereen, voor bewoners en ondernemers in Nieuw-West, voor hun gasten en bezoekers.

Het nieuwe jaar wordt ingeluid met de KRACHT van de NAR

Het muzikale programma wordt verzorgd door de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, het kleurrijke Amsterdamse straatorkest. Een fraai houten kunstwerk van Het Monsterverbond met Vrijplaats X en Terragon wordt rond middernacht ritueel in brand gestoken. Rond 1 uur is het programma ten einde en is het nieuwe jaar goed begonnen.

Helaas wordt het aftelmoment om middernacht NIET gevierd met de sfeervolle vuurwerkshow van Pyrofoor de Amsterdam

Iedereen is van harte welkom op evenemententerrein de Polderheuvel in Tuinen van West vanaf 23:30 uur tot in het nieuwe jaar. Neem wat lekkers mee om te eten en te drinken. Laten we er samen een mooie avond van maken!

Zorg goed voor elkaar en houd het veilig!

 Foto's: Casper Oorthuys