De kunstfietsroute is vernieuwd

De kunstroute van Sloterdijk naar Spaarnwoude Park is vernieuwd en op 17 juni gelanceerd.

Het is een audiofietsroute van 21 kilometer brengt fietsers langs verschillende kunstwerken tussen Amsterdam (Sloterdijk) en Halfweg (Spaarnwoude Park). Een mooie manier om meer te weten te komen over de kunstobjecten en het groene landschap van de Bretten, Tuinen van West en Spaarnwoude Park.

 

Een route als verbinding van het groen dichtbij de stad

De route is een verbinder tussen de stad en het groene landschap van De Bretten, Tuinen van West en Spaarnwoude Park. Al fietsend komt men meer te weten over de natuurrijke omgeving en de kunstobjecten. Uitrusten kan onderweg bij Brasserie Tommy’s, de Fruittuin van West en Café Bret.

 

Promotie door straatreclame

De route wordt onder aandacht gebracht door middel van milieuvriendelijke krijt-uitingen op de weg. Afhankelijk van de weersomstandigheden blijft deze opvallende boodschap twee maanden tot een jaar zichtbaar.

 

Samenwerking maakt route compleet

Het recreatieschap Spaarnwoude, LaBGreen De Bretten en Kunst & Cultuur van Gemeente Amsterdam hebben samengewerkt aan vernieuwing van de route. Ieder kunstobject en groen landschap heeft een uniek verhaal. Door de audiotour kunnen fietsers genieten van een route vol bijzondere verhalen.

 

Kijk voor meer informatie op www.spaarnwoudepark.nl

 

De foto's zijn van Saskia Koning.