19
jun

Open Groen Dag

Zet deze datum maar alvast in de agenda. Meer informatie volgt binnenkort.

Open Groen Dag 2022

Net als de jaarlijkse Open Monumentendag, krijgt nu ook het groen een eigen open dag. Op zondag 19 juni vindt de eerste editie plaats, met als thema ‘ontdek de natuur bij jou in de buurt’. 

De Open Groen Dag is verbonden aan de Open Tuinen Dagen van de grachtentuinen in Amsterdam. Verschillende groene locaties in Amsterdam en omgeving hebben die dag open huis en nodigen je uit om te komen kijken en mee te helpen aan het vergroenen van de stad. Van grachtentuinen tot stadsboerderijen en van stadsparken tot moestuinen. Op de Open Groen Dag laten we het hele palet aan (onontdekte) groene pareltjes in Amsterdam en de regio zien.

Op initiatief van de gemeente Amsterdam en gemeente Almere wordt deze eerste open groen dag georganiseerd door WeMakeTheCity.Green, het programma van Pakhuis de Zwijger en Avanti (Almere). Deze dag wordt zowel in Amsterdam als in Almere georganiseerd. Veel partijen hebben zich al verbonden aan de Open Groen Dag, zoals de Gezonde stad, Groenpunt020, Staatsbosbeheer, Stad en Natuur in Almere en Floriade.