Donutbakkerij PolderGroen! - verslag 21 november

Er werd zijn op 21 november drie activiteiten georganiseerd op Osdorperweg 663, ieder met een verantwoordelijke 'animator', die de buurt bewoners er doorheen loodste:

1. donutbakkerij voor de polder: voor welke waarden moet een toekomstige vereniging zich inspannen?

2. ideeënrek: wat voor toekomstige activiteiten kan de vereniging stimuleren of uitvoeren?

3. steunbus: ben je geïnteresseerd in een vereniging voor de polder en welke rol wil je hebben (actieve, morele of financiële steun)?

Hoewel er veel afzeggingen waren vanwege de oplopende coronacijfers was er toch een mooie opkomst. Veel bezoekers, waaronder ook veel kinderen, hebben deelgenomen aan de activiteiten.

Zowel wat betreft de waarden als de activiteiten valt op dat de meeste interesse ligt bij meer verbinding maken, voelen en houden met de natuur en met elkaar, buren onderling en bij verbinding maken d.m.v. van de natuur. Velen noemen behoud van groen en natuur belangrijk en stellen activiteiten voor die met en in de natuur plaatsvinden: creativiteit, kunst, sport, eten en gezelligheid.

De meeste participanten hebben interesse in een nieuwe vereniging en er hebben zich drie mensen voor de initiatiefgroep aangemeld. De volgende stap is dat deze bredere initiatiefgroep de oprichtingsvergadering van de nieuwe vereniging gaat voorbereiden. Hiervoor richten we ons vooral op conceptstatuten: conceptbegroting, proces van oprichting en kiezen van het bestuur.

In de loop van deze voorbereiding worden ook diverse adviseurs uitgenodigd om input te leveren.

 

Al met al een succesvolle opstart!