Inspraak circulair hout

Op 8 september heeft Cilian Terwindt (adviseur Circulaire ProefTuin van West) gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in te spreken tijdens de gemeentelijke Commissievergadering Wonen en Bouwen over het onderwerp ‘Houtopslag en Houtveiling’ .

De afgelopen jaren zijn wij gestaag bezig om te proberen alle groene reststoffen in Tuinen van West lokaal te benutten en te verwaarden op drie manieren.
1. Bermgras en boombladeren uit de openbare ruimte worden naar onze collectieve composthoop bij MijnStadstuin gebracht.
2. Beschikbare houtsnippers afkomstig van snoei en kapwerkzaamheden worden aangeboden aan de (stadsland)bouwondernemingen en andere leden die belangstelling hebben.
3. Het vrijkomende stamhout (na onvermijdelijke kap) kan verwerkt worden in de Houtzagerij Tuinen van West (Hein Beentjes) als grondstof voor hoogwaardige producten.

1. ons inspreekdocument
2. de intentieverklaring 'Lokaal Hout' (2020)
3. protocol 'Houtopslag en Houtveiling' (gemeente)

 

Wij hopen nu, samen met Stichting Stadshout, onze ervaringen te delen met de gemeente die nu actief is om een goede werkwijze te realiseren ten aanzien van de circulaire houtstromen in Amsterdam. Zo kunnen ideeën en ervaringen vanuit onze ProefTuin van West goed benut worden voor de hele stad.