22
apr

NATIONALE ZAAIDAG VOOR BIJEN

Ondernemersvereniging Tuinen van West is dit jaar opnieuw partner van The Pollinators.

De zakjes met zaden zullen vanaf 6 april worden uitgedeeld bij de Fruittuin van West - zolang de voorraad strekt.

We gaan weer zoemen! Op donderdag 22 april is het weer Nationale Zaaidag - de dag waarop Nederland massaal bloemen zaait voor bijen en andere bestuivende diersoorten. The Pollinators zetten speciaal voor deze dag een distributienetwerk op van vele voedselbanken voor bijen - afhaalpunten voor biologisch bloemzaad.

Bijen en andere bestuivende diersoorten kunnen alle hulp gebruiken. Ze zijn hard nodig voor een gezonde natuur met voldoende biodiversiteit. Ook wij kunnen niet zonder bestuivers: zeventig procent van de gewassen die we eten is afhankelijk van bestuiving door bijen of andere insecten. Omdat het Nederlandse landschap te weinig verscheidenheid kent is BIJ-voeren belangrijk!

The Pollinators komen in actie door in het hele land zaden uit te delen die goed zijn voor miljoenen bloemen vol stuifmeel en nectar. Alle zaden zijn geheel biologisch en bijvriendelijk geteeld. Deze campagne zorgt voor bewustwording rondom het belang van bestuivers, maar ook meteen voor meer biodiversiteit. De uitgedeelde zakjes bevatten een biologische bloemenmix, omdat daarmee het effect op de bijen ook daadwerkelijk positief is.

Meer informatie over de Nationale Zaaidag van The Pollinators vind je hier.

Fruittuin van West | Tom Schreursweg 48 | 1067 MC | Amsterdam