15
sep

TUINEN VAN WEST FEST

Het Tuinen van West Fest wordt georganiseerd op zondag 15 september op evenemententerrein de Polderheuvel.
Het is bedoeld als passend evenement voor Tuinen van West: stadslandbouw, recreatie, natuur, cultuur en duurzaamheid.

Het festival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden en achtergronden, vooral bewoners en gezinnen uit Nieuw-West.
Wij hopen (nog) meer bekendheid voor Tuinen van West te genereren.

Ondernemersvereniging Tuinen van West organiseert dit festival samen met The Beach en Podium Mozaïek.
Wij zijn nog bezig met het samenstellen van het programma, maar onderstaand deel van het programma staat al wel vast.

Datum:          zondag 15 september 2019
Tijd:               12:00 – 20:00 uur
Plaats:           evenemententerrein de Polderheuvel (Nico Broekhuysenweg) - ook (fiets)parkeren
Toegang:       gratis, een donatie wordt gewaardeerd

PROGRAMMA
12:00             start festival (workshops, markt, eten & drinken)
13:30             officiële opening + stadsdichter + stadsecoloog
20:00             einde festival

Rond 13:30 uur wordt het festival officieel geopend door Erik Bobeldijk, dagelijks bestuurslid van Nieuw-West.Ook op het podium Gershwin Bonevacia, schrijver en stadsdichter van Amsterdam, en stadsecoloog Geert Timmermans. Hij vertelt over de rijkdom van Tuinen van West: echte natuur aan de rand van de stad.

Maak het mee
Op het Tuinen van West Fest kan je het buitenleven ervaren: ontdekken, luisteren, proeven, ravotten, spelen en experimenteren! Dit unieke festival staat in het teken van zelf meedoen en bovenal genieten. Beleef het gebied met verhalen op de huifkar of door sport & spel op de Polderheuvel. Laat je informeren bij de kraampjes over wat in het gebied te beleven valt: niet alleen op het festival, maar het hele jaar door!

Voor kinderen is op het festival van alles te beleven: wordt een echte circusartiest bij Circus Kristal, beleef avonturen met handgemaakte poppen van Poppentheater Kletskous.

Muziek, kunst & ambacht
Nieuw dit jaar is de samenwerking met Podium Mozaïek. Zij staan garant voor een mix van heerlijke luistermuziek en swingende optredens. Abintu vertolkt verhalen over bosgeesten uit de Winti-cultuur en Surinaamse Oddo’s. Dit alles geïnspireerd door Afrikaanse ritmes, jazz en hun Surinaamse roots. Los Paja Brava brengt een pittige mix van cumbia, rock, ska en surf. Singer/songwriter Youandi combineert indie en hiphop met trappy baslijnen en charmante synths, De psychedelische pop uit de sixties en seventies van Moradi laat je swingen en de West-Afrikaanse disco van de Amsterdamse vinyl-verzamelaar DJ 9.5 zal je verrassen.

Kunstenaars zijn te vinden in het ‘Park van de Verbeelding’. Lea dal Zilio –artist-in-residence bij The Beach– maakt er een plek voor verwondering en creativiteit. Ooit meegedaan aan een bloemencorso? Begin klein met het eenpersoons bloemencorso van kunstenaars Teun Castelein en Sasja Strengholt. Tuinen van West herbergt een bijzondere sound: geluidskunstenaar Rene Ahoud, alias Johnny Raw, maakte er composities van. Deze zijn te beluisteren tijdens een geluidswandeling met mooie doorkijkjes. Wel even de app downloaden op je telefoon (https://explore.echoes.xyz/). Zoek naar Verborgen Geluiden). Verder genieten van een poëtische ontmoeting met Gökhan Aksoy en muzikant Alan Laurillard en van afval bijzondere producten maken met Roberto Marquez.

Lokale markt en proeverij
Op de lokale markt presenteren boeren en ondernemers hun producten die je kan proeven en kopen. De Wilde Chefs serveren de lekkerste gerechten uit hun keukens van verre culturen en bereid van lokale oogst.

Kijk ook op: https://www.facebook.com/events/1092255380973266/