22
jun

WMT.C zaterdag - Fruittuin

Op ZATERDAG 22 juni heeft de Fruittuin van West ook een programma.
Houd wel rekening met drukte in verband met het festival 'komm schon Alter' op de Polderheuvel.

Op avontuur in een groene oase (Fruittuin van West)
Ga mee op expeditie naar de Fruittuin van West, een groene oase onder de rook van Amsterdam. Kom fruit plukken in de boomgaard of ga mee met een rondleiding over het terrein.
Tegen een kleine vergoeding kun je ook een lekker hapje mee-eten.
De Fruittuin van West is een terrein van 6,5 hectare (zo’n 12 voetbalvelden) in Tuinen van West, ten westen van Osdorp en ten oosten van Halfweg. Er worden twintig soorten fruit geteeld. Bezoekers kunnen zelf hun appels, peren en kersen plukken én eieren rapen van de honderden kippen die in de boomgaard rondlopen. Ook wordt door het hele jaar door witlof en shiitake geoogst. De initiatiefnemers van de Fruittuin van West, Wil & Lisan, wonen zelf op het terrein in een zogenaamd ‘earthship’ en streven er naar om volledig zelfvoorzienend te leven.
Op het terrein vind je ook het project Pluk! Groenten uit West, geïnitieerd door Cityplot. Dit is zogenaamde Community Supported Agriculture (CSA), waarbij deelnemers maandelijks een bijdrage betalen om de kosten van het verbouwen van groenten te dekken. In ruil krijgen ze een deel van de opbrengst.
LINK

Fruittuin van West | Tom Schreursweg 48 | 1067 MC | Amsterdam