29
mei

Minicursus Wilde Planten

Minicursus Wilde Planten KNNV Amsterdam

Het lijkt wel sneeuw van een afstand! Zoveel madeliefjes zijn er nu te zien in de stad! Deze schattige bloempjes weten zowel droge zomers als koude winters te trotseren. Iedereen kent ze, maar wist je dat één bloempje eigenlijk uit tientallen kleine bloempjes bestaat. Daarom behoren madeliefjes net als paardenbloemen en distels tot de zogenaamde composieten. Een leuke, maar soms ook lastige familie trouwens: er zijn een aantal soorten bij die moeilijk op naam te brengen zijn! Natuurlijk zijn er van zo’n leuk plantje als de madelief kweekvormen geteeld, die als tuinplant verkocht worden. Maar het echte madeliefje is een wilde plant. Wil je graag wat meer over deze en andere wilde planten weten die in je buurt groeien?

De KNNV Amsterdam organiseert dit voorjaar een minicursus wilde planten onder leiding van Hanneke Waller, dé plantenvrouw van de KNNV Amsterdam.

De minicursus bestaat uit twee delen.
Allereerst is er een presentatie op woensdagavond 29 mei in de kantine van Tuinpark de Bretten. Inloop met koffie/thee: 19.30 uur. Start presentatie: 20.00 uur. Duurt ongeveer tot 22.00 uur.
Op zaterdagochtend 1 juni is er een excursie op of rond Tuinpark de Bretten. Start: 10.30 uur. Duurt tot ongeveer 12.30 uur. Je krijgt ook nog een hand-out over wilde planten.

De KNNV is een landelijk georganiseerde natuurvereniging, met vele lokale afdelingen waaronder de afdeling Amsterdam. Het lidmaatschap is € 32,50 per jaar. Als je lid wordt is er een keur aan lezingen en excursies waar je voor niets aan mee kan doen.  Bovendien kan je dan gratis deelnemen aan drie minicursussen, zoals deze wilde planten cursus. Andere minicursussen die dit jaar gepland zijn o.a. dagvlinders en landschappen van Amstelland. 
Wil je meer informatie of lid worden, neem dan een kijkje op de website www.knnv.nl/amsterdam. Voor niet-leden bedragen de cursuskosten € 15,-.

Aanmelden verplicht via stinsenplantenknnv@hotmail.com, onder vermelding van ‘wilde planten minicursus’.
Graag ook even vermelden of je (nieuw) lid bent of niet.

Locatie: Tuinpark de Bretten, Seineweg 16, 1043BH Amsterdam.
Parkeren: gratis langs de straat. Ook makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.