11
nov

Wintercantina + Snowapple

Zondag 11 november komt Snowapple spelen bij Winter Cantina vanaf 16.00.
Cantina is elke zondag open van 11.00 - 18.00.

Hoe is Snowapple onstaan?
Wat doe je als je op tour bent door Midden Amerika en één van je bandleden onverhoopt terug naar huis moet? Zangeres Laurien Schreuder van Snowapple kan die vraag beantwoorden; ze riep de hulp in van vier Mexicaanse muzikanten die ze jaren eerder had leren kennen en maakte samen met hen de tour af. Zonder uitgebreide repetities vooraf speelde de spontaan opgerichte band plotseling hun eerste optredens op festivals in Cineteca Nacional en Auditorio Nacional in Mexico-Stad voor duizenden enthousiaste bezoekers. Snowapple Wexico beleefde een vliegende start!

Wat spelen ze zoal?
Op basis van hun uiteenlopende muzikale achtergronden vormen de leden van Snowapple een opmerkelijk ensemble. Cross cultureel en intercontinentaal, opererend vanuit Amsterdam en Mexico staat Snowapple Wexico garant voor eigenzinnige liedjes. Een genre overstijgend geluid dat door menigeen wordt omschreven als popfolk/ opera/ avant-garde-cumbia.

Snowapple tourt dit jaar door de Verenigde Staten, Mexico, Engeland en Europa. Hun muziek is meerdere keren op BBC Radio gespeeld en ze hebben verschillende optredens gehad op de internationale Mexicaanse tv-zenders Central Once en TV Azteca die beiden een zeer hoge kijkdichtheid hebben.

Wil je zeker zijn van een plekje, stuur een mail via info@hetrijkvandekeizer.nl.
Entree is gratis, wil je daarna blijven eten?
Je kan reserveren voor een vegetarische daghap á € 14,50 p.p

Het Rijk van de Keizer | Joris van den Berghweg 109 | 1067 HP Amsterdam