25
aug

PORK ROAST

DE HERKOMST X DE PRAEL - een Pork Roast voor de buurt!

De Prael Houthavens organiseert op 25 augustus een Pork Roast voor buurtgenoten in Amsterdam-West. Op het terras zal een circulair varken van De Herkomst gerookt en gegrild worden onder leiding van de Pitmasters van Food Dept. Om de samenwerking tussen De Prael & De Herkomst te vieren, het einde van de vakantie in te luiden en de buurtgenoten samen te brengen met een goed stuk vlees en een lekker biertje erbij.

In januari startten de boeren van De Herkomst met het houden van een kleine groep varkens in De Tuinen van West. De varkens worden, net zoals vroeger, 100% gevoerd met restproducten uit de buurt tegen voedselverspilling. Bostel is hun basisvoer – bostel dat afkomstig is van Brouwerij De Prael.

De boeren zetten zich in, maar ook buurtbewoners doen als hulpboer mee met het houden van de varkens. Samen zorgen ze voor de varkens en delen zij kennis met jong en oud. Zo zetten De Herkomst & De Prael zich in om lokale kringlopen te sluiten en restproducten opnieuw in te zetten. En zo zijn we onderdeel van de lokale circulaire economie.

Tickets voor de Pork Roast kosten 24,95 p.p. Hiervan kun je mee-eten van het circulaire varken, saladebuffet en krijg je 1 vers getapt Prael-biertje van het huis. Bij binnenkomst serveren we ook iedereen onze zelf gemaakte De Prael-bierworstjes uit.

Bestel gauw je ticket via: https://eventix.shop/q8usfkf6

Link naar het Facebook evenement: www.facebook.com/depraelhouthavens
www.deprael.nl

www.deherkomst.nl

De Prael Houthavens | Nieuwe Hemweg 2 |1013 BG Amsterdam