13
apr

De eerste lodges worden gebouwd!

Na de Pasen worden de eerste drie Freelodges geleverd/gebouwd op kavel 01, tussen Bijenpark en Polderheuvel. Ze zijn voor een groot deel 'voorgebouwd' in de werkplaats van de bouwer en worden geplaatst op de stalen fundamenten (1-1,50 meter boven de grond, zodat ze het nog aan te leggen landschap niet verstoren). Omdat ze zijn voorgebouwd (en er niet meer hoeft te worden geheid) levert de bouw waarschijnlijk niet veel overlast op, maar wie iets wil melden of vragen kan dat doen via info@freelodge.nl

Alle lodges worden gebouwd van biologisch Nederlands FSC-hout van Landgoed Welna op de Veluwe, naar een ontwerp van Jan van Erven Dorens.

Het landschap er omheen wordt aangelegd als alle lodges klaar zijn, het landschapsontwerp is van Pieter Boekschooten. Met Donkergroen en Ferry van der Laan hopen we dat landschap (met heuveltjes, bomen, struiken en een waterpartij) deze zomer grotendeels aan te leggen.

Er worden er in totaal 7 houten lodges gebouwd, voor verhuur aan vakantiegangers en toeristen. Alle lodges hebben 2 slaapkamers en zijn dus geschikt voor 2 + 2 personen (met een slaapbank in de woonkamer voor extra gasten). De verhuur zal na een proefperiode in de winter volgend jaar serieus starten. De 7e lodge wordt een gezamenlijke 'keukenlodge' (tevens receptie van FreeLodge Village) waar kookworkshops worden gegeven en waar de gasten van FreeLodge Village kunnen ontbijten, lunchen, dineren of maaltijden kunnen bestellen om thuis op te eten. Mogelijk staat er binnenkort ook een tijdelijk gastebverblijf op de kavel, waar een Amsterdam gezin gaat 'proefwonen' en zorgen dat de bouwplaats 's nachts enigszins bewoon is.

 

Nu eerst bouwen, meer nieuws volgt snel!