01
okt

Tuinen van West Fest

Tuinen van West Fest: Het festival dat je zelf maakt!

Het Tuinen van West Fest is hét nazomerfestival in de Tuinen van West van Amsterdam. Midden in de natuur vieren we de lokale oogst met eten & bijzondere producten, kunst & muzikale performances. Kunstenaars, innovatieve boeren, culinaire ondernemers en ambachtelijke makers nemen je mee in het zelf maken van onder meer ons eten. Trek je laarzen aan en kom ravotten, spelen, ontdekken, proeven en experimenteren!

 

Maak het mee
Steeds meer mensen ontdekken de Tuinen van West om het buitenleven te ervaren. Het Tuinen van West Fest  staat dit jaar weer helemaal in het teken van zelf meedoen en genieten. Kunstenaars laten zien wat je allemaal met lokaal hout kan doen: van hutten bouwen, tafels en andere slimme ontwerpen maken tot gebruik van dit materiaal als duurzame energiebron.

Doe mee aan een kindertheatervoorstelling, strijk neer bij het podium met singer songwriters en bands als Pixelwood, laat je meevoeren door verhalenvertellers en muziek op de huifkar, pimp een auto, luister naar gedichten van Tjitske Jansen, kom boogschieten of leer hoe je een insectenhotel kan maken. Op de lokale markt presenteren boeren en ondernemers hun producten (vergeet dus niet je boodschappentas mee te nemen!). En ook de sportievelingen kunnen meedoen aan verrassende sportclinics op het speelveld!

 

Een kijkje in de keuken

De Keuken is de plek voor lokaal en gezond eten en besteed specifiek aandacht aan het bewaren en hergebruiken van voedsel. Lokale chef-koks geven demonstraties en workshops. Van koe melken, zelf brood en pizza maken met de Wilde Chefs met verse ingrediënten van het land tot het werken met oeroude bereidingstechnieken als roken, stoven, smoren en fermenteren met De Kaskantine.

Tuinen van West Fest
Zondag 1 oktober
12.00 – 18.00 uur
Polderheuvel, Joris van den Berghweg

 

Win een overnachting bij Freelodge voor 2 personen!

Deze zwevende ecologische houten lodges staan middenin de Tuinen van West met een uitzicht over het omringde landschap. Dit 21-eeuwse onderkomen zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk ruimte krijgt om te ademen en in alle vrijheid kan genieten van de natuur en de omgeving. En jij maakt kans op een overnachting voor 2 personen!

Wat moet je ervoor doen? Simpel. Like de Facebook van de Tuinen van West en vertel ons wat jouw lievelingsplekje in de Tuinen van West is (en waarom juist jij deze overnachting zo goed kan gebruiken). Stuur je antwoord op naar annelieke@thebeach.nu. De winnaars worden op zondag 1 oktober bekend gemaakt en kunnen zich aanmelden bij de balie van het Tuinen van West Fest.