21
mrt

Deeltijdopleiding stadslandbouw krijgt impuls

Subsidie toegekend
In september 2015 is een groep van 25 studenten in Amsterdam gestart met de tweejarige deeltijdopleiding biologisch dynamische stadslandbouw. Het Groenhorst Dronten of, beter bekend, de Warmonderhof verzorgt deze mbo-opleiding opleiding, die plaatsvindt bij de Fruittuin van West. Gemeente Amsterdam heeft ons subsidie toegekend om de opleiding inhoudelijk verder te ontwikkelen en voortaan een extra groep te huisvesten.

Directe relatie producent - consument
Inmiddels zijn de eerste studenten in hun tweede leerjaar gekomen en lopen zij stage bij onder andere De Fruittuin van West, Mijn Stadstuin en de Tuinen van Wim Bijma. Ongeveer 50% van de studenten is carrière-switcher in de leeftijd van 25 tot 45 jaar. Hun motivatie richt zich op voedselproductie met een directe relatie naar de consument.

Gezond voedsel – meer werk
De Tuinen van West is een inspirerend duurzaam groen stadslandbouw- en recreatiegebied, met ruimte voor nieuwe ondernemers en experimenten. In september 2017 zal een nieuwe groep studenten starten op de satellietlocatie bij de Fruittuin van West. De meeste studenten vinden een werkplek in onze regio. Zo komen er steeds meer experts voor de stadslandbouw in Amsterdam! Met elkaar vormen zij het regionale kenniscentrum stadslandbouw in de Tuinen van West.

Meld je alvast aan, er is namelijk plek voor 25 studenten! 

www.warmonderhof.nl