11
okt

RE-ORGANISE - doe mee!

In aansluiting op de verkenning ‘Circulaire Proef-Tuin van West’ van de ondernemersvereniging Tuinen van West is een onderzoek gestart met de Hogeschool van Amsterdam. Dit onderzoeksproject heet RE-ORGANISE en gaat over het hergebruiken van organische reststromen in ons gebied (gft, snoei/landbouwafval etc.). Het heeft als doel te inventariseren welke (business)kansen en obstakels kleinschalige kringloop van groene grondstoffen met zich meebrengt. Dit om alle stromen in ons gebied samen te benutten. Parallel worden ook twee gebieden in Amsterdam Noord onderzocht. Heeft u een bedrijf, een vereniging of een bedrijfspand in Tuinen van West? Doe dan mee aan de enquête!

Als eerste stap willen de onderzoekers graag inventariseren welke reststromen er precies zijn in de Tuinen van West en welke vraag er is naar producten die uit deze reststromen gemaakt kunnen worden. Ze hebben hierover een korte enquête opgesteld die bedoeld is voor alle ondernemers en organisaties in de Tuinen van West met groene grondstoffen (bijvoorbeeld stadslandbouwers, volkstuinen, groenbedrijven, restaurants, etc.) Wij stellen het zeer op prijs als u deze zou willen invullen. Dit kost ongeveer 7 minuten van uw tijd. De gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Als u na deze enquête enthousiast geworden bent om meer actief deel te nemen aan het onderzoek, dan kunt u dit laten weten aan het eind van de enquête, waarna we samen bepalen hoe die deelname er dan uit kan zien. Op dit moment zijn Mijn Stadstuin, de Fruittuin en StadsKwekerij Osdorp al betrokken. Indien u vragen heeft over het onderzoek, kunt u namens de ondernemersvereniging Cilian Terwindt of Kasper Lange benaderen. De resultaten van dit onderzoek zijn van waarde voor onze circulaire ambities en daarom bevelen wij de enquête van harte bij u aan. Alvast bedankt voor uw medewerking!  

Robin van Asperen (bestuurslid van de Ondernemersvereniging), Cilian Terwindt (adviseur circulaire economie), Kasper Lange (Onderzoeksgroep Urban Technology, Hogeschool van Amsterdam). Contact:

Cilian.terwindt@outlook.com (06-51141173)

k.p.h.lange@hva.nl (06-21156153)