FreeLodge Village komt eraan!

Vakantie in Tuinen van West? Vanaf volgend jaar kan dat! FreeLodge BV bouwt, met 100% Nederlands FSC-hout, een eerste FreeLodge Village in Tuinen van West. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd. Er komen 6 boven het landchap zwevende lodges + een gezamenlijke lodge voor feestjes, trouwerijen, vergaderingen en familiebijeenkomsten. Het landschap zelf wordt in samenwerking met imkers, boeren en tuinders uit de buurt ingericht tot landschapspark (community concept).

 

De lodges zullen worden verhuurd aan vakantiegangers, toeristen, als tijdelijk 'buitenverlijf' aan mensen uit de stad, de regio of het buitenland. Eten en drinken (ontbijtjes, lunch, diner) komen natuurlijk zo veel mogelijk uit eigen Tuinen: melk van de familie Worms, groente en fruit van fruittuin en Boterbloem, maaltijden van Mestiza, enzovoort. Na een proefperiode zal de exploitatie van de lodges worden overgedragen aan een ondernemer en/of een collectief uit de directe omgeving van de Lodges. Voor de energievoorziening (elektriciteit) wordt in overleg met Cilian Terwindt gezocht naar samenwerking (via de Ondernemersvereniging tuinen van West) met o.a. Sportpark de Eendracht (zonnepanelen-plan).

 

Op vrijdag 11 december 2015 wordt de eerste 'model-lodge' in gebruik genomen in op landgoed Tongeren, in Epe. Deze eerste lodge wordt geëxploiteerd door boer Hidde + familie van Boerderij Buitengewoon. 

 

Meer weten of ideeën? Neem contact op met FreeLodge. Zie ook de website voor meer info.